Wie en wat ben ik

Laatste verandering.

17-04-2017

15-05-2016

02-02-2016

14-01-2016

24-12-2015

25-10-2015

22-09-2015

29-01-2015

11-11-2014

23-10-2014

17-10-2014

17-02-2014

15-02-2014

22-12-2013

Dagboek-3 operaties.

Aanvulling op-Je kunt niet.

Krishnamurti.

De mens en zijn evolutie.

Sporen van een verloren kind.

E-mail gesprek aan de deur.

Einstein had het mis.

Beelddenken 1,2,3, en 4.

Inleiding 2.

Differentiatie

Zwartepiet.

Dimensies en Utopia.

De basis van een relatie kiezen.

Is er dan niet anders om.

Als u in het sub menu op een nummer klikt kunt u de mp3 hier boven beluisteren.

Button Button Button Button Button Button Button Button Button Button Button Button Button Button


22-07-2013                                                            * Wie en wat ben ik.*


Toch maar weer over het Herman brein, omdat daar alles gebeurt en nergens anders, daar vinden alle percepties plaats, daar is de film der filmen zichtbaar, in deze film wordt het spel gespeeld en Herman is zelf al die speellers.

Alles wat zichtbaar is, de kleur van het film doek, de kleuren van de natuur het spinnetje de vlieg de buurman en buurvrouw mijn man of vrouw alle vrienden en vijanden.


Alles wat zichtbaar is in deze film, zelfs de niet bestaande objecten, elke verzinsel elke angst gegrond of niet, alle gevoel en emotie positief en negatief, alle mee eens en niet mee eens zijn, alle ja’s en nee’s, al ons zeker weten en al onze twijfels, al onze woorden en uitdrukken en indrukken enzovoort enzovoort.  

Dit alles zijn wij zelf, dit is door het brein in elkaar gezet en hij heeft er vorm aan gegeven, deze 1200 gram hersencellen zijn wij, het bewuste en het onbewuste en alles wat niet genoemd is, en dit schrijven is hij ook.

Of er meer is weet ik niet, als ik het wist dan heeft dat toch weer vorm gekregen door datzelfde brein, en is het niet meer wat het was.


Wat het brein waarneemt komt altijd tot hem door middel van een omzetting door de zintuigen in elektriciteit, een omzetting is nooit pressies wat het is geweest, het is veranderd.

Deze impulsen leggen een bepaalde afstand af om in het brein te komen waar zij wederom omgezet worden in een chemische samenstelling die dan een herinnering worden.

Wij zijn allen maar een herinnering, Herman is allen maar een herinnering in Herman’s hooft, sorry mensen het is niet anders.

Als U mij kent en denkt te weten wie ik ben is dat een beeld in uw eigen hooft gemaakt door uw eigen brein, zegt weinig over mij ik kan allen maar een herinnering of een herkenning voor u zijn, of u moet even hier komen dan kunt u naar mij kijken en een nieuw beeld vormen, maar nogmaals is dat uw eigen beeld van mij, ik ben dat niet.


Dit kunt U makkelijk zien omdat het beeld wat u van mij heeft, een verandering ondergaat door deze site te lezen, deze verandering gebeurt zonder contact met mij te hebben, deze verandering bent u, niet ik.

Het kan zijn dat er nauwelijks een verandering plaats vind, het kan ook zijn dat de verandering alles op zijn kop zet.

Hier aan kunt u zien wie en wat u zelf bent.  

Eigenlijk zeg ik, u ben zelf die verandering, ik was mijn handen in onschuld.

Als u mij gek of onnozel of mij van zijn voetstuk laat vallen of op een voetstuk plaats bent u dat niet ik, gelukkig maar voor mij anders kreeg ik er nog slapeloos nachten van.


Dit kun je je niet realiseren of beseffen dat is onmogelijk.

Die zich dit wel kan realiseert bestaat uit twee dingen, en die twee dingen kunnen er alleen maar zijn door de zogenaamde splitsing in het brein, ik en het andere.

Je kunt het allen maar zogenaamd begrijpen dat het zo ongeveer in elkaar zit, wat wederom subjectief is.


Dit kan erg deprimerend zijn om bang van te worden, hier mee zeg ik dat ik misschien wel helemaal niet besta, dat ik een illusie ben, dat ik alleen maar een gedachte een gevoel een veronderstelling ben, als dit bewustzijn er even niet meer is ben ik er niet meer, besta ik niet meer, misschien dat ik er nog wel ben maar ik weet het zelf niet, of ik er nog ben.

Dit gebeurt elke avond bij het inslapen dan verdwijn ik voor mij zelf.


Deze logica wat Herman logica is, toen ik dit langzaam een beetje begon te begrijpen, begreep ik dat dit begrijpen de deur opent naar verandering.

Hier mee komt alles op losse schroeven te staan mijn zeker weten wankelt en dat is nu pressies de deur naar verandering, hó hó even een ogenblikje geduld, als ik verandering bedoel, is dat er iets tot een einde komt het houwt op te bestaan het sterft, al de andere veranderingen is vluchtten of ombuiging of toevoegen.


Even herhalen, hier mee komt alles op losse schroeven te staan mijn zeker weten wankelt dat is de poort naar verandering, dit kan twee kanten op, er kan angst ontstaan of het besef dat het op losse schroeven staan dingen kunnen verplaatst worden, of beter gezegd, dingen naar de verbranding's oven brengen om gerecycled te worden, wat energie oplevert.


Dit alles te verwoorden dat het brein ongeveer zo in elkaar steekt, het zal wel ongeveer zo zijn, omdat mijn eigen begrijpen hierdoor gegroeid is, ik begrijp het zelf nu nog weer beter.

Het grootse struikelblok is te denken of te weten hoe mensen zijn

Op het moment dat u dit denkt, te beseffen dat u dat zelf bent.

Dat dit uw herkenning en uw herinneringen zijn waar u naar kijkt, en vooral dat het uw eigen gevoel is.


Heeft u er wel eens er bij stil gestaan wat fantoompijn is.


Dit schrijft Wikipedia er over.

Fantoompijn is een pijnsensatie die beleefd wordt als afkomstig van een geamputeerd lidmaat.

Dit kan om een geamputeerd been of arm gaan.


Als u een mening heeft of boos bent op iemand dan is dat een Fantoom, er is een conflict tussen twee of meer beelden in u zelf, en deze beelden die een mening of een boos zijn vertegenwoordigen, deze beelden heeft u zelf gemaakt.

Het wordt nog duidelijker als de persoon in kwestie, helemaal niet in uw directe omgeving is.

Als u zegt ik mag toch wel een mening hebben, natuurlijk mag u een eigen menig hebben, allen alle meningen die u heeft, bestaan in het echt niet, uw meningen zijn een Fantoom.

U bent boos in uzelf en op uzelf en deze boosheid is lucht, het is en blijft een fantoom die u kopzorgen maakt.


Veel liefs Herman.


Er komt nog meer, eerst maar even boos worden, of                                                                  , het is aan u.

genieten omdat u ballast heeft afgeworpen