Laatste verandering.

17-04-2017

15-05-2016

02-02-2016

14-01-2016

24-12-2015

25-10-2015

22-09-2015

29-01-2015

11-11-2014

23-10-2014

17-10-2014

17-02-2014

15-02-2014

22-12-2013

Dagboek-3 operaties.

Aanvulling op-Je kunt niet.

Krishnamurti.

De mens en zijn evolutie.

Sporen van een verloren kind.

E-mail gesprek aan de deur.

Einstein had het mis.

Beelddenken 1,2,3, en 4.

Inleiding 2.

Differentiatie

Zwartepiet.

Dimensies en Utopia.

De basis van een relatie kiezen.

Is er dan niet anders om.

Als u in het sub menu op een nummer klikt kunt u de mp3 hier boven beluisteren.

Button Button Button Button Button Button Button Button Button Button Button Button Button Button


01-09-2013                                                       * Lieve mensen ziet u het ook.*


Deze absurde reclame op de tv, de meesten vinden het maar niks, wij nemen films op om ze later te kunnen kijken, dan kunnen we doorspoelen bij de reclame, op de een of andere manier doet het toch iets met ons, er word toch meer gekocht door deze reclames, toch weer die vervelende oorzaak en gevolg.

Kijkt u ook naar politiefilms, waar altijd wordt uitgezocht wie de moordenaar is.

En al die sciencefiction films, de fantasiefilms of de oorlogsfilms van vroeger en van nu.

Zomaar een film waar de achtervolger met een pistool in zijn hand door de gang loopt, heel voorzichtig lopend omdat zijn vijand ergens kan verscholen zitten, u weet vast wel dat in zo'n opname een camera achter de achtervolger draait, met nu en dan een camera vóór de achtervolger.

Er zijn ook twee of meer camera's bij de vijand die opneemt wat hij doet, waar hij mee bezig is, deze twee mensen maken de film, en dan plotseling gaat er iets niet goed en moet er opnieuw gedraaid worden, wij weten dit allemaal wel dat het zo gaat.

Wij weten dit allemaal wel, maar ons bewustzijn is zo laag dat we dat niet kunnen beseffen tijdens het kijken naar die film, als we bewust waren van onszelf zouden we het zien, en heeft die film voor ons afgedaan.

Als de regisseur ook bewust was van zichzelf zou hij nooit meer zo'n film maken, dat wordt voor hem dan een onmogelijke zaak.

Als wij hiervan bewustzijn tijdens het kijken naar de film, waar de camera stond tijdens de opname, dan is de spanning uit de film, dan houdt de spanning op, het kijken naar deze film stopt.

Als ik naar een film kijk, dan kijk ik alleen naar de films die ik komisch vind, of waar nog een goed verhaal in zit.

De meeste andere films hebben nagenoeg afgedaan, omdat ik tijdens het kijken er mij van bewust ben wat er precies gebeurt, hoe de opnames zijn gemaakt, dan is het kijken niet meer interessant.

Als ik dit vertel dan komt er meteen een opmerking wat een saaie boel, dat is toch niet leuk meer.

Het is dan ook niet uit te leggen wat bewustzijn is, dat gaat nu eenmaal niet, ik kan u wel proberen uit te leggen hoe het is om parachute te springen bijvoorbeeld, wat ik vroeger ook al eens gedaan heb.

Maar het zal je niet raken, omdat u waarschijnlijk zelf nog nooit uit een vliegtuig gesprongen bent, daarom kan ik u ook niet meenemen naar wat het is als je bewust bent van jezelf.

Wij kunnen zelfs niet zien hoe we met elkaar omgaan er is bijna altijd kritiek op iemand, die kritiek leveren wij om ons beter te voelen omdat wij het zo nodig weten hoe het moet, of hoe het beter zou kunnen.

Wij zeggen dat we bewust zijn van de dingen om ons heen en van ons zelf, het beseffen dat het niet zo is kan alleen maar als je bewust wordt van jezelf, gelijk aan parachute springen dat moet je ook eerst doen om te weten wat het is.

Maar om bewust te worden daar doen we geen moeite voor, we zijn het immers al, om je heen kijkend moet toch duidelijk worden dat dit onze leugen is waar we hele dagen mee worstelen.

Uiteindelijk weet iedereen het dat er geen oplossing is, dat we weer iets verzinnen als er iets niet goed gaat, het komt nooit in ons op we stellen onszelf nooit een vraag wat is de oorzaak van dat het zo gaat, nee we zoeken een oplossing.

En die oplossing die werkt vaak een tijdje heel goed, maar dan ontstaat er een nieuw probleem omdat de oplossing niet compleet was.

Een oplossing wordt gemaakt door een op hol geslagen denken die in zichzelf verward is, hoe kan daar nu een goede oplossing uit voortkomen.

De oplossing moet uit het probleem zelf voortkomen, het probleem zelf moet opgelost worden, niet door iets anders te bedenken.

Je eigen probleem moet je aanpakken en niet een alternatief verzinnen, dat heeft geen zin, je rugzak wordt steeds voller en steeds zwaarder om mee te dragen.

Zelfs dit beseffen we niet, dat wij ons eigen probleem zijn.

Natuurlijk heb ik nogal wat oplossingen gemaakt en ben er steeds aan voorbij gegaan om het probleem zelf aan te pakken.


Ik was een jaar of 17 denk ik, aan het eind van de zomer kregen wij natuurlijk ook regelmatig spruitjes op het bord, ik vond ze vreselijk die bittere dingen, ik vond ze zo vreselijk dat ik alles probeerde om ze maar niet te hoeven eten.

En dat lukt mij natuurlijk niet ik moest er toch tenminste vijf eten in opdracht van mijn ouders, op een gegeven moment hoe dat precies gebeurd is weet ik niet meer, ik kreeg ineens het idee als ik ze nu eens werkelijk probeer te proeven wat gebeurt er dan.

Tot mijn grote verbazing, het werkelijk proeven had geen mening over wat ik proefde, dit was zo geweldig, ik had er nooit iets over gehoord of gelezen, dit proberen kwam spontaan in mij op.

Natuurlijk werden de spruitjes niet lekker, maar de afkeer ging weg door het proeven zelf, door te proeven wat ik proefde, daarbij te blijven dat werd de oplossing voor de spruitjes.

Ik maak hier nog regelmatig gebruik van als het niet zo lekker is, door alleen maar te proeven.

Het mooie is dat je tijdens het proeven niet kunt denken, alle aandacht is nodig om te proeven dat zet het denken stil, wist ik toen nog allemaal niet.


Ik was even gestopt met schrijven, ik dacht even tv kijken laat ik nu met de neus in de boter vallen.

Er werd net een scène gespeeld waar een man of 20 binnen een cirkel stonden met een revolver in de hand, ze kregen allemaal een kogel die ze in de revolver moesten doen en dan de patroonhouder ronddraaien zodat niemand precies wist waar de kogel zat.

Langzaam kreeg ik het door dat het een spel was, dat het gevangenen waren die wat beloofd was als ze daaraan meededen, er stonden diverse mensen buiten de cirkel die daarvoor hadden betaald om dit mee te maken.

Die 20 mensen in de cirkel moesten het pistool richten op hun voorganger op het hoofd welteverstaan, en ze moesten allemaal naar een lamp kijken die boven het midden van de cirkel hing.

Als de lamp begon te branden moesten ze schieten, en dat deden ze allemaal op één na.

Ik geloof dat er ongeveer vijf doden waren, niet in het echt natuurlijk maar toch.

Het is net of je 1000 mensen met gifgas ombrengt, zal ook wel niet echt zijn.

Ik bedoel maar alles moet kunnen en dat kan het ook, niemand ligt er echt wakker van.

Is u wel eens opgevallen, dat een film altijd draait om een winnaar en een verliezer.

Soms moet een winnaar eerst allerlei ontberingen doorstaan, hij moet spelen alsof hij de verliezer is, alles wat hij doet mislukt, dat duurt ongeveer 10 á 20 minuten, dan begint het tij te keren voor hem, en wordt hij uiteindelijk de winnaar.

In elk tv-programma, gaat het altijd om een winnaar en de verliezers.

Er is geen tv-programma te maken waar geen winnaars uit voortkomen, welk show programma het ook is.

Het gebeurt ook nogal eens dat een tv-programma gaat over verliezers in de maatschappij, dan is de kijker de winnaar, deze tv-programma's doen het ook goed.

Het is dan ook onmogelijk om iets leuks te maken zonder winnaars en verliezers.

Is het u wel eens opgevallen dat uw denken ook niet anders kan denken dan alleen maar positief of negatief, het midden tussen positief en negatief daar kun je niet over nadenken dat bestaat eenvoudigweg niet.

Kijk maar eens bij u zelf waar uw denken over denkt, het is nooit het midden, het is altijd links of rechts boven of onder.

Je kunt alleen maar denken over winnen of verliezen, het midden bestaat niet in het denken probeer het maar, als u toch denkt iets gevonden te hebben schrijf het dan op een papiertje, kijk er naar u komt er toch weer achter dat het niet over het midden ging.

In het midden bestaat geen denken, en dat midden is vrijheid, maar wat dat is weten we niet, misschien kan ik het anders zeggen misschien is vrijheid een afwezigheid van onvrijheid.

Natuurlijk hebben wij vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, onze democratische vrijheid, onze gaan en staan vrijheid, we mogen bijna niets en moeten van alles, sorry dit hoort er eigenlijk niet bij, wij hebben overal rotondes die onze vrije rijrichting bepalen.

Nu weet u het nog niet wat vrijheid is.

Misschien kan vrijheid er alleen maar zijn, als je de onvrijheid in uzelf hebt opgelost, misschien kan er dan vrijheid overblijven.

Wat er dan is weet niemand, het denken kan het niet weten, iets weten is niet vrij, ons denken is van zichzelf niet vrij, daarom kan het denken dit niet weten.

Neem even de proef op de som, laten we aannemen dat u denkt dat u vrij bent, als je werkelijk vrij zou zijn kunt u in een handomdraai gewoon 5 minuten uw denken stopzetten.

Het resultaat van deze proef is uw vrijheid.


Heeft u wel eens nagedacht en afgevraagd waarom er zoveel oorlogsfilms, politiefilms, sciencefictionfilms en films waarin gemoord of vermoord wordt zijn, en na twaalven de helft van de zenders overschakelt op seks.

Heeft u hier weleens over nagedacht hoe het komt dat deze films het zo goed doen, omdat de kijkcijfers zo goed zijn?

Het lijkt wel vraag en aanbod te zijn, de makers van deze programma's, worden die misschien betaald uit het potje kijkcijfers?

Wie zijn die mensen toch die er voor zorgen dat deze films kunnen worden gemaakt.

Als de marsmannetjes hier verantwoordelijk voor waren dan wisten wij het wel, dan stuurden wij er een raket op af met een heerlijke mooie bom erin, dan werden de schuldigen tenminste om zeep geholpen, we kunnen natuurlijk ook een tankje gifgas sturen.


Misschien zie ik het allemaal wel niet zo goed, ben ik aan vakantie toe, of misschien een therapie, het kan natuurlijk ook een burn-out zijn.